Zaječí míšenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí míšenina
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18517 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 ks | Kapary sterilované |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Sardelové řezy |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
30 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
400 g | Zaječí maso |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 107,7mg |
Draslík | 588,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 352,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná, Zaječí maso, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí míšenina postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý zaječí předek vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a na slanině nakrájené na kostičky. Přidáme maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme a najemno umeleme. Přidáme vydušenou šťávu, strouhanku, víno, nakrájené žampiony, sardelové řezy a kapary. Podle chuti opepříme, osolíme a okořeníme tymiánem. |
4 | Podáváme na osmažených plátcích veky. |