Jelení medailonky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení medailonky se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jelení maso |
100 g | Kečup |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 871,7mg |
Vláknina | 789,8mg |
Vitamín A | 10,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jelení maso, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení medailonky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. |
2 | Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme. |
3 | Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme. |
4 | Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory. |