Recept

Srnčí medailonky na hříbkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18520
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
300 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
60 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
15% Sodík 308 mg
111% Bílkoviny 63 g

Srnčí medailonky na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Z omyté a očištěné srnčí kýty nakrájíme medailonky (3 ks na porci), naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením.

2

Medailonky obalíme po jedné straně v mouce a na rozehřáté oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, okmínujeme a osmažíme. Vložíme zpět medailonky a vše krátce podusíme.

3

Medailonky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou s hříbky.

4

Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept