Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18521

Ingredience

50 g Cibule
200 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
4 ks Pepř černý celý
200 g Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
11% Sacharidy 39 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 258 mg
50% Bílkoviny 28 g

Krém ze srnčího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.

2

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.

4

Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept