Pečená sluka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená sluka se smetanou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Slanina vepřová |
2 ks | Sluka lesní |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 541,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sluka lesní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená sluka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sluky stáhneme z kůže, vykucháme a omyjeme. Maso osolíme a poklademe slaninou nakrájenou na plátky. Slaninu upevníme nití. |
2 | Sluky pečeme v pekáči na másle a během pečení je přeléváme vlastní šťávou a podléváme vývarem. |
3 | Krátce před dopečením přilijeme do šťávy smetanu a nakonec pokrm podle chuti přisolíme. |