Sluka pečená na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sluka pečená na víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
0,5 kávová lžička | Jalovec |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sluka lesní |
1 kávová lžička | Sůl |
5 cl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 225,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sluka lesní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sluka pečená na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou sluku osolíme a mírně opepříme. Obalíme plátky slaniny a převážeme nití. |
2 | Maso vložíme do pekáče na rozehřáté máslo a opečeme. Přilijeme víno, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, rozdrcený jalovec a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Za častého přelévání šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a podáváme. |