Koroptve na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 ks | Koroptev |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
40 g | Slanina vepřová |
5 cl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 19,9mg |
Draslík | 363,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 82,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme. |
2 | Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, vložíme připravené koroptve a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení koroptve obracíme a podléváme vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), rozšleháme a vaříme asi 30 minut. Potom přilijeme citronovou šťávu a těsně před koncem vaření přilijeme smetanu. Podle chuti přisolíme a osladíme. |
4 | Omáčku přecedíme a přeléváme na porce koroptví na talířích. |
5 | Podáváme s houskovými knedlíky. |