Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18524
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
3 ks Koroptev
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
40 g Slanina vepřová
5 cl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
50 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,096 kcal
Kilojoule 4 585kJ
8% Sacharidy 29 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 204 mg
316% Bílkoviny 177 g

Koroptve na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme.

2

Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, vložíme připravené koroptve a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení koroptve obracíme a podléváme vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), rozšleháme a vaříme asi 30 minut. Potom přilijeme citronovou šťávu a těsně před koncem vaření přilijeme smetanu. Podle chuti přisolíme a osladíme.

4

Omáčku přecedíme a přeléváme na porce koroptví na talířích.

5

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept