Višňová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18527 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 špetka | Hřebíček mletý |
150 g | Jogurt bílý |
250 g | Kompot višňový |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 120,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Jogurt bílý, Kompot višňový, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Polovinu vypeckovaných višní rozmixujeme s kompotovou šťávou na kaši. Přimícháme jogurt, zakysanou smetanu a prošleháme se smetanou ke šlehání. |
2 | Nakonec vmícháme zbylé višně a okořeníme mletým hřebíčkem. |
3 | Omáčku podáváme dobře vychlazenou. |