Omáčka z pražených vlašských ořechů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z pražených vlašských ořechů
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18528 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
125 ml | Mléko polotučné |
60 g | Ořechy vlašské |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 296,4mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z pražených vlašských ořechů postup přípravy receptu:
1 | Mléko se smetanou a cukrem necháme jen vzkypět a odstavíme z plotny. Potom vmícháváme žloutky tak dlouho, až omáčka zhoustne. Při bublání se mají tvořit malé kroužky. |
2 | Omáčku prolisujeme a přidáme do ní najemno nasekané, nasucho opražené ořechy. Necháme zvolna vychladnout a potom na ledu ještě jednou dobře prošleháme metlou. |
3 | Omáčku podáváme vychlazenou a napěněnou. |