Zmrzlinové jahodové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinové jahodové suflé
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18529 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
3 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 624,1mg |
Draslík | 237,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 657,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinové jahodové suflé postup přípravy receptu:
1 | Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu. |
2 | Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme víno a šleháme metlou do zhoustnutí. Do krému vmícháme jahodové pyré, potom zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu. |
3 | Krém rozdělíme do formiček a ihned zmrazíme. |
4 | Suflé podáváme ve formičkách, každou porci můžeme ozdobit čerstvými jahodami. |