Maďarský bramborový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský bramborový guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18535 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
100 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Kmín celý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský bramborový guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme částí papriky a přidáme utřený stroužek česneku. Maso zprudka opečeme na horkém oleji. |
2 | Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli zasypeme zbylou paprikou, zalijeme 1/2 litru vody, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, omytá, na kousky nakrájená rajčata a opečené maso. Vše zvolna dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme jogurt rozkvedlaný se lžící polohrubé mouky a chvíli povaříme. |
4 | Guláš podáváme s čerstvým chlebem. |