Recept

Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18536

Ingredience

800 g Brambory rané
8 ks Cibulka jarní
1500 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 721kJ
8% Sacharidy 29 g
52% Tuky 39 g
10% Sodík 191 mg
87% Bílkoviny 49 g

Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami postup přípravy receptu:

1

V pekáči na olivovém oleji a másle zpěníme oloupaný, najemno nasekaný česnek.

2

Přidáme očištěnou a omytou jehněčí kýtu a ze všech stran ji opečeme. K masu přidáme snítku rozmarýnu, oloupanou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a oloupané, rozpůlené brambory. Podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

3

Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept