Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
1500 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 165,4mg |
Draslík | 832,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | V pekáči na olivovém oleji a másle zpěníme oloupaný, najemno nasekaný česnek. |
2 | Přidáme očištěnou a omytou jehněčí kýtu a ze všech stran ji opečeme. K masu přidáme snítku rozmarýnu, oloupanou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a oloupané, rozpůlené brambory. Podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. |
3 | Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. |