Jednoduchý recept

Roládky s ančovičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18537
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Náplň
2 ks Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mandle plátky
100 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
Roládky s ančovičkami
3 polévková lžíce Hořčice
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 529kJ
11% Sacharidy 39 g
56% Tuky 42 g
54% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Roládky s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, přidáme nakrájené máslo a zapracujeme je ručně do mouky, dokud nezačne připomínat hrubou strouhanku. Vmícháme polovinu nastrouhaného parmezánu, špetku soli, asi 3 lžíce vody a hněteme, dokud nevznikne tuhé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodiny do chladničky.

2

Zatím připravíme náplň - z ančoviček slijeme olej, necháme okapat, dáme do misky a přelijeme mlékem (zmírní chuť i aroma ančoviček). Necháme 10 minut odstát, mléko slijeme a na papírových utěrkách usušíme ančovičky, které nakrájíme nahrubo a s nakrájeným česnekem, petrželkou, bazalkou, citronovou šťávou, oloupanými praženými mandlemi a 2 lžícemi olivového oleje dáme do mixeru a mixujeme dohladka. Poté podle chuti vmícháme zbývající pepř a olej.

3

Nyní vyndáme z chladničky těsto, rozválíme na velmi tenkou obdélníkovou placku asi 55x40 cm, potřeme připravenou směsí, dijonskou hořčicí a posypeme parmezánem. Placku svineme do tvaru dlouhé rolády, nakrájíme na cca 1 cm plátky, rozložíme na plech, necháváme mezery, protože při pečení nabudou.

4

Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept