Polévka alpských pastevců - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka alpských pastevců
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18538 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
60 g | Fazole bílé sterilované |
60 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
30 g | Pažitka |
100 g | Pórek |
100 g | Ředkev |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
60 g | Špenátový protlak mražený |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 cl | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 686,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole bílé sterilované, Pažitka, Ředkev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka alpských pastevců postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Zpěníme máslo, zalijeme vývarem a přidáme fazole, které jsme předtím na několik hodin namočili do vody. |
2 | To vše okořeníme a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Pak vmícháme rozlámané makarony a mléko - a vaříme do změknutí makaronů. |
3 | Nakonec zalijeme smetanou, posypeme sýrem a nasekanou pažitkou. |
4 | Vše nakonec dosolíme a přichutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. |
5 | Polévku podáváme s chlebem. |