Bernská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bernská polévka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18539 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
150 g | Brambory |
30 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Hrách loupaný |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
30 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
150 g | Vepřové koleno uzené |
1,5 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 142,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 87,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Vepřové koleno uzené, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bernská polévka postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vývarem a přidáme okapaný hrách, který jsme předtím přes noc namočili do vody. |
2 | Dále přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vepřové koleno a vaříme asi hodinu. |
3 | Nakonec přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme ještě asi 20 minut. |
4 | Okořeníme bobkovým listem a tymiánem, osolíme a posypeme jemně nasekanou pažitkou. |