Polévka busecca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka busecca
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18540 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
300 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
500 g | Dršťky vařené |
60 g | Fazole bílé sterilované |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
150 g | Pórek |
50 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
150 g | Sýr Parmezán |
5 l | Vývar slepičí |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 397,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Fazole bílé sterilované, Rajčata, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka busecca postup přípravy receptu:
1 | Fazole se zeleninou vaříme společně asi hodinu. Zeleninu pak nakrájíme na silnější plátky a s drobně nasekanou cibulí podusíme na másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, rajský protlak a přelijeme vývarem. |
2 | Poté přidáme fazole a na nudličky nakrájené (předem předvařené) dršťky a na mírném ohni vaříme dalších cca 30 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek a jemně nasekanou bazalku s majoránkou a dochutíme. |
3 | K tomu zvlášť v misce podáváme nastrouhaný sýr. |