Jednoduchý recept

Bramborová kaše s fenyklem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18541

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
80 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 537kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
9% Sodík 171 mg
6% Bílkoviny 3 g

Bramborová kaše s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Odřízneme fenyklům zelené výhonky a necháme stranou jednu hrst na ozdobu. Z fenyklů odloupneme vnější listy, takže vzniknou 4 lodičky. Další fenykly rozpůlíme, vyndáme tuhý střed a nakrájíme na drobné kousky.

2

V parním hrnci uvaříme vodu a na pařák dáme fenyklové lodičky, nakrájený fenykl a oloupané a nadrobno nakrájené brambory. Vaříme doměkka asi 20 minut.

3

Po uvaření dáme stranou fenyklové lodičky a zbytek fenyklu dáme do mixéru a s olejem a vývarem rozmixujeme na hladkou kaši. Do mísy prolisujeme brambory, přidáme fenyklové pyré, dosolíme, dopepříme a důkladně promícháme.

4

Na talíř poklademe fenyklovou lodičkou osolenou a opepřenou a naplníme ji kaší. Dozdobíme čerstvým nasekaným koprem, zelenými fenyklovými výhonky, pokapeme olejem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept