Čočková polévka - na švýcarský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočková polévka - na švýcarský způsob
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18544 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Pórek |
100 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1,5 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 805,1mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 113,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Čočka jedlá, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočková polévka - na švýcarský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přimícháme opranou nabobtnalou čočku (kterou jsme nechali přes noc namočenou) a na mírném ohni vaříme do změknutí. |
2 | Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, přilijeme suché bílé víno a podle chuti osolíme a opepříme. Toto vše vaříme ještě asi 20 minut (dokud nezměknou brambory a zelenina). |
3 | Nakonec zalijeme smetanou. |
Poznámka
Podáváme s osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem.