Jednoduchý recept

Čočková polévka - na švýcarský způsob

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18544

Ingredience

4 ks Brambory
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
100 g Pórek
100 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1,5 l Vývar slepičí
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 13 g
59% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Čočková polévka - na švýcarský způsob postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přimícháme opranou nabobtnalou čočku (kterou jsme nechali přes noc namočenou) a na mírném ohni vaříme do změknutí.

2

Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, přilijeme suché bílé víno a podle chuti osolíme a opepříme. Toto vše vaříme ještě asi 20 minut (dokud nezměknou brambory a zelenina).

3

Nakonec zalijeme smetanou.

Poznámka

Podáváme s osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept