Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18545 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Ciabatta |
300 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
240 g | Rajčata Cherry |
4 ks | Rajčata soudková |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,2mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Ciabatta, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rajčata soudková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, poté nakrájíme třešňová rajčata na půlky a masitá rajčata na silné plátky a připravíme zálivku - smícháme nebo rozšleháme ocet aceto balsamico, olivový olej, sůl a pepř. |
2 | Po obou stranách opečeme plátky cibatty nebo jiného bílého chleba. Z jedné strany vždy potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a potřeme ančovičkovou pomazánkou. Dáme na ně plátky mozzarelly a 2-3 rozpůlená třešňová rajčata. Takto připravené plátky chleba rozložíme na grilovací plech a 3-4 minuty grilujeme, dokud rajčata nezměknou. Pak je pokapeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a dle chuti opepříme. |
3 | Na čtyři talíře určené k podávání předkrmu připravíme nakrájená masitá rajčata a část třešňových rajčat dvou barev, na každý z talířů položíme 2 kousky bruschetty, opečeného chleba s ančovičkami, mozzarellou a rajčaty a můžeme podávat. |