Jednoduchý recept

Pečená mrkev a dýně se směsí bylinek

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18549
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
900 g Dýně
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
675 g Mrkev kořen
75 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
8% Sacharidy 29 g
548% Tuky 411 g
3% Sodík 62 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pečená mrkev a dýně se směsí bylinek postup přípravy receptu:

1

Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia.

2

Do máslem vymazané zapékací mísy dáme oškrábanou mrkev, oloupanou a jader zbavenou na plátky nakrájenou dýni, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, mletým kmínem a koriandrem, vše promícháme. Směs posolíme, popepříme, rozložíme rovnoměrně po pekáči a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut a během něj zeleninu převracíme, aby se nepřipekla z jedné strany. Zelenina je ožehlá, měkká a se sklovitou glazurou.

3

Hotové posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželí a nadrobno nasekanou mátou, podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept