Bagna cauda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagna cauda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18550 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
230 g | Brambory vařené |
3 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Červená řepa |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
0,5 ks | Květák |
120 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
225 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika žlutá |
8 ks | Ředkvička |
50 g | Sardinky v oleji |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 151,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer řapíkatý, Červená řepa, Česnek, Cibulka jarní, Květák, Paprika žlutá, Ředkvička, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagna cauda postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme řapíky celeru na kousky asi 7 cm dlouhé, stejně dlouhé nakrájíme i čtvrtky mrkví, květák rozdělíme na růžičky a žampiony ozdobíme čtyřmi zářezy. Na obou koncích seřízneme jarní cibulky, na osminy pokrájíme červenou řepu a hlízu fenyklu, rozpůlíme brambory, dvěma zářezy ozdobíme ředkvičky a semen zbavíme a na silnější proužky nakrájíme papriku. Vše urovnáme na velkou mísu. |
2 | Z ančoviček slijeme olej, necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Na velmi mírném ohni rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zahříváme česnek a ančovičky do té doby, než se začnou rozpadat. Pak přidáme máslo a po jeho rozpuštění přelijeme tuto směs do misky, kterou položíme doprostřed mísy se zeleninou a servírujeme s italským chlebem. |
Poznámka
Aby omáčka zůstala stále teplá, je možno při servírování použít soupravu na fondue.