Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18550
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

230 g Brambory vařené
3 ks Celer řapíkatý
2 ks Červená řepa
5 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 ks Fenykl sladký - hlíza
0,5 ks Květák
120 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
225 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika žlutá
8 ks Ředkvička
50 g Sardinky v oleji
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
9% Sacharidy 32 g
57% Tuky 42 g
12% Sodík 248 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bagna cauda postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme řapíky celeru na kousky asi 7 cm dlouhé, stejně dlouhé nakrájíme i čtvrtky mrkví, květák rozdělíme na růžičky a žampiony ozdobíme čtyřmi zářezy. Na obou koncích seřízneme jarní cibulky, na osminy pokrájíme červenou řepu a hlízu fenyklu, rozpůlíme brambory, dvěma zářezy ozdobíme ředkvičky a semen zbavíme a na silnější proužky nakrájíme papriku. Vše urovnáme na velkou mísu.

2

Z ančoviček slijeme olej, necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Na velmi mírném ohni rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zahříváme česnek a ančovičky do té doby, než se začnou rozpadat. Pak přidáme máslo a po jeho rozpuštění přelijeme tuto směs do misky, kterou položíme doprostřed mísy se zeleninou a servírujeme s italským chlebem.

Poznámka

Aby omáčka zůstala stále teplá, je možno při servírování použít soupravu na fondue.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept