Polévka z fazolových lusků s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolových lusků s rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18551 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 239,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Slanina vepřová, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolových lusků s rýží postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném tuku lehce opečeme kůži ze slaniny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí asi 20 minut. |
2 | Pak přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme. |
3 | Směs zalijeme osolenou vodou, uvedeme do varu, přisypeme hrst rýže, okořeníme pepřem a trochu pocukrujeme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 40 minut. |
4 | Před podáváním případně ještě dokořeníme a osolíme. |