Tygří krevety s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tygří krevety s česnekem
Tygří krevety s česnekem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18553 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Citrony |
450 g | Krevety tygří - loupané |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 434,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli paprička sušená, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tygří krevety s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi na mírném ohni rozehřejeme olej, na kterém do změknutí opékáme nakrájené chilli papričky s česnekem, nesmí ale zhnědnout česnek. Přidáme předem uvařené krevety a opékáme 2-3 minuty za stálého míchání. Když se krevety prohřejí a obalí směsí česneku a chilli papriček, pánev odstavíme. Přidáme petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. |
2 | Rozdělíme na nahřáté talíře, nazdobíme klínky citronu a podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem. |
Poznámka
Pokud máme syrové krevety, doba tepelné úpravy se prodlouží na 5-6 minut. Aby krevety neztuhly, nesmíme je příliš dlouho zahřívat.