Recept

Domácí hovězí polévka (vývar)

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 18555
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
200 g Hovězí oháňka
500 g Kosti hovězí morkové
1 ks Mrkev kořen
1 ks Pórek
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,419 kcal
Kilojoule 5 938kJ
6% Sacharidy 20 g
165% Tuky 124 g
28% Sodík 568 mg
14% Bílkoviny 8 g

Domácí hovězí polévka (vývar) postup přípravy receptu:

1

Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmažíme, pórek podélně rozřízneme, celer nakrájíme na plátky, mrkev na čtvrtky a všechno krátce osmažíme.

2

Cibuli a zeleninu přidáme ke kostem, zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, občas sebereme pěnu, scedíme a přes noc necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme z polévky tuk a opět vaříme.

3

Nakonec dochutíme brandy, solí a pepřem.

Poznámka

Příprava - vaření - vývaru je dosti zdlouhavá a pracná, proto je lepší udělat si více vývaru najednou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept