Grilované krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované krevety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18557 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
125 ml | Mléko kokosové |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Omáčka | |
4 polévková lžíce | Arašídy |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
125 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar rybí |
Grilované krevety | |
1 ks | Citrony |
300 g | Krevety tygří - loupané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 301,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 65,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kari koření, Kmín drcený, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vývar rybí, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Omáčka sójová, Arašídy, Kari pasta, Mléko kokosové, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované krevety postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme suroviny na přípravu marinády a přidáme krevety, které nejdříve podélně nařízneme a zbavíme černé žilky. Krevety obalíme v marinádě, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme minimálně na 8 hodin do chladničky. |
2 | Příprava arašídové omáčky: Na pánvi rozehřejeme na vysokou teplotu rostlinný olej a opečeme česnek dozlatova, přidáme kari pastu a promícháme. Opékáme ještě asi půl minuty, přidáme kokosové mléko, kuřecí nebo rybí vývar, cukr, sůl, citronovou šťávu a za stálého míchání povaříme ještě 1-2 minuty. Přidáme nadrobno nasekané arašídy, strouhanku a důkladně promícháme. Nalijeme omáčku do misky a odložíme ji. |
3 | Vezmeme 4 grilovací jehly a na každou z nich navlékneme 3 krevety. Pak je na středně vyhřátém grilu opékáme 3-4 minuty z každé strany. Můžeme využít i venkovní gril se žhavým dřevěným uhlím, nesmíme však nechat krevety opékat příliš dlouho, protože by ztuhly. |
4 | Takto připravené krevety podáváme s arašídovou omáčkou a můžeme je obložit kolečky citronu, pokrájenými na čtvrtky. |