Chlebová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18558 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
5 g | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 283,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 18,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Muškátový oříšek, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka postup přípravy receptu:
1 | Tmavý chléb nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme nadrobno a obojí osmažíme na másle cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme kmín, sůl, pepř a muškátový oříšek. To vše vaříme asi 20 minut. |
2 | Po odstavení polévky ze sporáku ji prolisujeme nebo rozmixujeme. |
3 | Dále přidáme červené víno s čerstvým máslem a za stálého míchání pomalu zahříváme. |
4 | Podáváme se strouhaným sýrem. |