Jednoduchý recept

Chlebová polévka z Graubündenu

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 18562
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 494kJ
8% Sacharidy 30 g
20% Tuky 15 g
37% Sodík 742 mg
43% Bílkoviny 24 g

Chlebová polévka z Graubündenu postup přípravy receptu:

1

Plátek chleba nakrájíme na kostky nebo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka a obojí osmažíme na másle. V misce smícháme rozkvedlaná vejce s nastrouhaným sýrem a s nastrouhaným chlebem. Vše osolíme, trošku opepříme a zalijeme trochou vody. Tuto směs vlijeme do vývaru (nebo do vařícího bujónu), ještě asi 5 minut prudce vaříme a pak odstavíme z ohně.

2

Porce servírujeme na talířích s osmaženým chlebem a cibulí.

Poznámka

V románském Švýcarsku se připravuje podobná polévka - panata, jen místo nastrouhaného chleba se zahušťuje strouhaným bílým pečivem a uvařená polévka se doplní smaženou cibulkou a ozdobí nasekanou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept