Rizoto z králičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto z králičího masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18563 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
5 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Hrášek |
100 g | Karotka baby |
300 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
250 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 484,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Hrášek, Karotka baby, Králičí maso, Pepř černý celý, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto z králičího masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté králičí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme nadrceným pepřem a česnekem nakrájeným na plátky. |
2 | Maso opečeme na olivovém oleji, přidáme olivy, hrášek, očištěnou mrkev a omytou, nasekanou bazalku. Vše jen krátce podusíme. |
3 | Prohřátou směs promícháme s předem uvařenou rýží. |
4 | Rizoto posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. |