Kapr v houbové smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v houbové smetanové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Houby čerstvé |
800 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dušená |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 175,8mg |
Draslík | 766,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Rýže dušená, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v houbové smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na tuku. |
2 | Opečené porce vyjmeme a do výpeku vložíme očištěné, nakrájené houby. Podusíme je, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Vložíme zpět porce kapra, krátce podusíme a nakonec vše promícháme s předem uvařenou nebo dušenou rýží. |