Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1857
Kategorie: Koláče

Ingredience

200 g Cukr krupice
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
12% Sacharidy 43 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 31 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bretaňský koláč postup přípravy receptu:

1

Cukr se špetkou soli a 4 žloutky metličkou ušleháme dohladka. Máslo rozmícháme na pastu a přidáme do směsi. Přilijeme rum a postupně za stálého míchání přidáváme mouku.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Těsto vlijeme do rozvírací dortové formy a stěrkou uhladíme. Zbylé žloutky rozšleháme v mléce a štětcem koláč jimi potřeme. Vidličkou můžeme vytvořit na povrchu ornamenty.

4

Vložíme do trouby a pečeme 45minut.

5

Hotový koláč vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept