Jednoduchý recept

Gratinované brambory s tykví

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18574

Ingredience

450 g Brambory
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
700 g Tykev
3 špetka Tymián sušený
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 099kJ
7% Sacharidy 25 g
57% Tuky 43 g
10% Sodík 209 mg
14% Bílkoviny 8 g

Gratinované brambory s tykví postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno vyskládáme vrstvu brambor nakrájených na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a poklademe vrstvou tykve (také nakrájené na plátky). Tento postup opakujeme až do spotřebování všech ingrediencí. Zalijeme smetanou s česnekem, přikryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

2

Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a zvýšíme teplotu na 190 °C a pečeme dalších 15 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept