Chlazené krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlazené krevety
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18575 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Citrony |
230 g | Krevety tygří - loupané |
230 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 141,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 29,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citrony, Muškátový květ, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlazené krevety postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni zahříváme rozpuštěné máslo, když se na něm utvoří pěna, tak ho odstavíme a necháme stát dokud se nerozdělí na jasně žlutou tekutou část a na část bílou s nepravidelnými kousky. Jasně žlutou část-přepuštěné máslo slijeme do misky a zbytek vylijeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce přepuštěného másla, pak přidáme vyloupané krevety, cayenský pepř, česnek a muškátový květ. Za stálého míchání opékáme asi půl minuty, poté odstavíme a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Rozdělíme do 4 formiček na zapékání, zadní stranou lžíce stlačíme, zalijeme přepuštěným máslem tak, aby máslo krevety zcela překrylo, pak vložíme do ledničky a necháme máslo ztuhnout. |
3 | Zhruba půl hodiny před podáváním vyndáme z ledničky, aby máslo mírně změklo, formičky obložíme klínky citronu, snítkami petrželky, chlebem, který jsme po obou stranách opekli a můžeme podávat. |