Jednoduchý recept

Švestky se slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18577

Ingredience

15 dkg Anglická slanina
1 ks Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Med včelí
24 ks Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno portské
2 stroužek Česnek
24 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 744kJ
11% Sacharidy 38 g
34% Tuky 25 g
146% Sodík 3 g
213% Bílkoviny 120 g

Švestky se slávkami postup přípravy receptu:

1

Portské víno, med a česnek smícháme v hrnku a podle chuti osolíme a opepříme. Touto marinádou přelijeme švestky, které jsme naskládali do misky a necháme přikryté marinovat alespoň 4 hodiny, lépe však přes noc. Opláchnuté a kartáčkem očištěné slávky zbavíme hmatových vousů a ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme pod pokličkou 3-4 minuty, dokud se neotevřou. A ty, které se neotevřou ani po 4 minutách, nepoužíváme. Vyndáme je z hrnce, necháme vychladnout a vyloupeme je. Tekutinu schováme k dalšímu použití.

2

Za pomoci nože stáhneme a přepůlíme plátky anglické slaniny. Švestky vyndáme z marinády, a pokud marináda zbude, uschováme ji. Do slaniny balíme švestky, do kterých vždy vložíme slávku a slaninu upevníme párátkem. Pozvolna vaříme tekutinu, která zbyla po uvaření slávek se zbytkem marinády, až do zhoustnutí. Pod rozehřátým grilem opékáme po obou stranách dozlatova (3-4 minuty). Potíráme směsí s marinádou, aby byla slanina křupavoučká.

3

Podáváme horké, obložené snítkami kopru a ledovým salátem nebo jinou listovou zeleninou.

Poznámka

Anglickou slaninu můžeme nahradit parmskou nebo vestfálskou šunkou nebo uzeným bůčkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept