Jednoduchý recept

Slávky v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18578
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těstíčko
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Bylinková majonéza
2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice
1 kávová lžička Ocet vinný
225 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Slávky v těstíčku
1 ks Citrony
900 g Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 910kJ
13% Sacharidy 48 g
88% Tuky 66 g
39% Sodík 786 mg
64% Bílkoviny 36 g

Slávky v těstíčku postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku se špetkou soli, přidáme vejce, polovinu množství piva a šleháme, dokud nevznikne hladká hmota. Pak opatrně vmícháme zbytek piva. Vzniklé těstíčko na půl hodiny odložíme.

2

Opláchneme a kartáčkem očistíme slávky a odstraníme z nich byssová vlákna. Ty, které jsou otevřené, nepoužíváme. Očištěné slávky vaříme na silném ohni 3-4 minuty ve velkém hrnci s malým množstvím vody. Po 4 minutách hrnec odstavíme a ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Slijeme tekutinu, slávky necháme vychladnout a hned, jak je to možné, vyloupeme je ze skořápek.

3

Pak smícháme žloutek, hořčici, ocet, bylinky, česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme do pěny. Stále mixujeme a postupně přidáme nejprve po kapkách, a až hmota začne houstnout, můžeme přilévat olivový olej. Vznikne nám majonéza. Pokud je moc hustá, naředíme ji horkou vodou. Pak dáme do misky a odložíme.

4

Na pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 °C, postupně namáčíme slávky v těstíčku a 1-2 minuty smažíme dozlatova. Osmažené zbavíme přebytečného tuku pomocí vrstvy papírových utěrek.

5

Podáváme horké s bylinkovou majonézou, obložené přepůlenými kolečky citronu a ozdobené snítkami petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept