Švestkový koláč z brioškového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový koláč z brioškového těsta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1858 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Švestky |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 301,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový koláč z brioškového těsta postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě. |
2 | Troubu předehřejeme na 210C. |
3 | Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme. |
4 | Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí. |
5 | Koláč pečeme 30-40minut. |