Tresčí filé v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18581 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 19,3mg |
Vláknina | 399,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Větší část másla rozpustíme, osmahneme v něm mouku dozlatova a za stálého míchání přiléváme mléko. Chvíli povaříme a nakonec omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. |
3 | Porce filé osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme mletou paprikou. Zalijeme připravenou omáčkou a navrch položíme vločky másla. |
4 | Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. |