Králičí soté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí soté
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1000 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Králičí maso, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí soté postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a rozmělníme. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme, očištěnou papriku nakrájíme na kostičky. |
2 | V rozehřátém oleji opečeme omyté porce králíka. |
3 | Na másle zpěníme cibuli, přisypeme kari koření a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, papriku, česnek utřený se solí, pepř a vše zalijeme vínem. Uvedeme do varu, vložíme porce králíka a dusíme pod pokličkou. |
4 | Očištěnou a omytou brokolici rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a přidáme do hrnce s králičím masem. Společně ještě krátce podusíme a podáváme. |