Zvěřinový fond - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový fond
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18594 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Jalovec |
1 kg | Kosti srnčí |
1 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kg | Srnčí kotlety |
3 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 627,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 28,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kosti srnčí, Srnčí kotlety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový fond postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme maso od kostí, kosti nasekáme a maso nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do připraveného pekáčku a osmažíme na oleji. Mezitím připravíme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Když jsou kosti s masem dozlatova opečené, přisypeme zeleninu s cibulí a krátce osmahneme. Poté přidáme koření a necháme opékat další 2 minuty. Následně podlijeme třemi litry vody a necháme vařit pod pokličkou 3 hodiny. |
2 | Nakonec fond (vývar) slijeme přes velmi jemné síto. |
Poznámka
Zvěřinový fond je základem polévek, omáček a dalších jídel ze zvěřiny. Připravuje se vždy bez soli.