Jednoduchý recept

Zvěřinový fond

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18594
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 ks Bobkový list
2 ks Cibule
4 ks Hřebíček
1 kávová lžička Jalovec
1 kg Kosti srnčí
1 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kg Srnčí kotlety
3 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 579kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
7% Sodík 140 mg
65% Bílkoviny 37 g

Zvěřinový fond postup přípravy receptu:

1

Oddělíme maso od kostí, kosti nasekáme a maso nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do připraveného pekáčku a osmažíme na oleji. Mezitím připravíme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Když jsou kosti s masem dozlatova opečené, přisypeme zeleninu s cibulí a krátce osmahneme. Poté přidáme koření a necháme opékat další 2 minuty. Následně podlijeme třemi litry vody a necháme vařit pod pokličkou 3 hodiny.

2

Nakonec fond (vývar) slijeme přes velmi jemné síto.

Poznámka

Zvěřinový fond je základem polévek, omáček a dalších jídel ze zvěřiny. Připravuje se vždy bez soli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept