Recept

Koláčky plněné slávkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18599
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kari pasta
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
80 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Mušle slávky
2 kávová lžička Olej rostlinný
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
2 polévková lžíce Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 111kJ
8% Sacharidy 29 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 300 mg
30% Bílkoviny 17 g

Koláčky plněné slávkami postup přípravy receptu:

1

Prosetou mouku smícháme s kurkumou a solí a pomalu zapracováváme máslo. Až směs připomíná strouhanku, přimícháme vlašské ořechy, vodu, promícháme a dle potřeby přidáme ještě trochu vody. Těsto vyklopíme na mírně pomoučenou pracovní plochu a krátce prohněteme. Pak ho zabalené do potravinářské fólie necháme půl hodiny odpočinout v chladu.

2

Opláchnuté a kartáčkem vydrhnuté slávky zbavíme byssových vláken a jen ty uzavřené vaříme pod pokličkou ve velkém hrnci s malým množstvím vody 3-4 minuty. Hrnec odstavíme a ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Slijeme tekutinu a slávky vyloupeme.

3

Rozehřejeme si olej na pánvi a na něm za stálého míchání opečeme česnek a zázvor, po minutě vmícháme kari pastu, odstavíme a do směsi přidáme smetanu ke šlehání.

4

Vychladlé těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, rozválíme je na tenké placky, kterými vyložíme formy na koláčky o průměru 9 cm. Přikryjeme alobalem a plníme fazolemi nebo jinou zátěží. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C, asi po 10 minutách odstraníme alobal s fazolemi a dalších 5 minut pečeme. Necháme je trochu vychladnout a zmírníme troubu na 180 °C.

5

Koláčky poklademe vyloupanými slávkami, přelijeme vychladlou směsí se smetanou, do které vmícháme žloutky, koriandr, pepř a sůl podle chuti a dáme péct ještě asi na 25 minut.

Poznámka

Hotové koláčky necháme vychladnout a ozdobené kolečky jarní cibulky podáváme s endivií, třešňovými rajčaty a salátovou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept