Myslivecká hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecká hovězí pečeně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 186 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
3 g | Divoké koření celé |
750 g | Hovězí maso zadní |
300 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Ocet kvasný lihový |
100 g | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
50 ml | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 68,2mg |
Draslík | 110,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecká hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme. |
2 | Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině tuku. |
3 | Přidáme maso, krátce je opečeme, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme divoké koření, zastříkneme octem a pod poklicí dusíme (pečeme)v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zalijeme vodou, znovu zamícháme. |
5 | Omáčku uvedeme do varu, přilijeme mléko a za občasného promíchání provaříme. Během varu omáčku ochutíme solí, cukrem, převařeným octem a bílým vínem. |
6 | Ke konci varu přilijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník. |
7 | Nakonec do omáčky přidáme najemno nasekanou petrželku a povaříme. |
Poznámka