Jednoduchý recept

Myslivecká hovězí pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 186
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
30 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
750 g Hovězí maso zadní
300 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Ocet kvasný lihový
100 g Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
50 ml Víno bílé
800 ml Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
4% Sacharidy 15 g
30% Tuky 22 g
64% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Myslivecká hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině tuku.

3

Přidáme maso, krátce je opečeme, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme divoké koření, zastříkneme octem a pod poklicí dusíme (pečeme)v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zalijeme vodou, znovu zamícháme.

5

Omáčku uvedeme do varu, přilijeme mléko a za občasného promíchání provaříme. Během varu omáčku ochutíme solí, cukrem, převařeným octem a bílým vínem.

6

Ke konci varu přilijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.

7

Nakonec do omáčky přidáme najemno nasekanou petrželku a povaříme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept