Jednoduchý recept

Pivní guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1860
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb konzumní
3 ks Cibule
750 g Hovězí kližka
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
12% Sacharidy 42 g
25% Tuky 18 g
10% Sodík 199 mg
81% Bílkoviny 46 g

Pivní guláš postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.

2

K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept