Recept

Luzernská postní polévka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 18600
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

150 g Brambory
50 g Fazole bílé
50 g Hrách loupaný
100 g Kapusta růžičková
2 dl Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 l Smetana 12% (konzumní)
40 g Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí
25 l Voda pitná
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
6% Sacharidy 20 g
21% Tuky 16 g
7% Sodík 134 mg
15% Bílkoviny 9 g

Luzernská postní polévka postup přípravy receptu:

1

Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.

2

Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.

3

Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept