Luzernská postní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Luzernská postní polévka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18600 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
50 g | Fazole bílé |
50 g | Hrách loupaný |
100 g | Kapusta růžičková |
2 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 l | Smetana 12% (konzumní) |
40 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
25 l | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 176,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazole bílé, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Kapusta růžičková, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Luzernská postní polévka postup přípravy receptu:
1 | Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka. |
2 | Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme. |
3 | Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou. |