Jednoduchý recept

Paštika srnčí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18606
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Jablka
200 g Játra srnčí
4 polévková lžíce Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Koňak Godet Peardise
1 špetka Majoránka
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
2 ks Šalotka
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 042kJ
13% Sacharidy 47 g
76% Tuky 57 g
3% Sodík 52 mg
18% Bílkoviny 10 g

Paštika srnčí postup přípravy receptu:

1

Nadrobno nakrájená jatýrka necháme marinovat 3O minut v koňaku. Jablka a šalotky, (popřípadě cibule) zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na 4 lžících másla, zasypeme majoránkou a necháme vychladnout. Následně přidáme játra a ušleháme. Přidáme smetanu, vejce, máslo a okořeníme.

2

Směs nalijeme do připravené formy a necháme vařit ve vodní lázni v troubě při teplotě 100-150°C po dobu 60-80 minut.

3

Paštiku uložíme do chladu, nejlépe přes noc, před podáváním zdobíme brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept