Paštika srnčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika srnčí
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18606 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Jablka |
200 g | Játra srnčí |
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Koňak Godet Peardise |
1 špetka | Majoránka |
8 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 265,8mg |
Draslík | 430,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Majoránka, Muškátový oříšek, Šalotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Kompot brusinkový, Koňak Godet Peardise, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika srnčí postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájená jatýrka necháme marinovat 3O minut v koňaku. Jablka a šalotky, (popřípadě cibule) zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na 4 lžících másla, zasypeme majoránkou a necháme vychladnout. Následně přidáme játra a ušleháme. Přidáme smetanu, vejce, máslo a okořeníme. |
2 | Směs nalijeme do připravené formy a necháme vařit ve vodní lázni v troubě při teplotě 100-150°C po dobu 60-80 minut. |
3 | Paštiku uložíme do chladu, nejlépe přes noc, před podáváním zdobíme brusinkami. |