Recept

Bramborový nákyp s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18607

Ingredience

450 g Brambory
3 ks Hrušky
2 polévková lžíce Jíška instantní
250 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Gorgonzola
1 kávová lžička Sůl
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 052kJ
8% Sacharidy 29 g
6% Tuky 4 g
25% Sodík 509 mg
22% Bílkoviny 13 g

Bramborový nákyp s hruškami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.

2

Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.

3

Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.

4

Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept