Kapustové závitky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18608 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Houby sušené |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 320,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustové listy spaříme vroucí vodou. |
2 | Sušené houby a omyté, nakrájené zelí podusíme na másle spolu s nakrájenou cibulí, osolíme a opepříme. |
3 | Směsí naplníme kapustové listy a zabalíme do závitků. |
4 | Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na oleji je smažíme dozlatova. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.