Galantina zaječí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galantina zaječí
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18609 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Vepřové maso mleté |
300 ml | Víno bílé |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 350,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Galantina zaječí postup přípravy receptu:
1 | Zaječí maso vykostíme, rozložíme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Na maso poklademe plátky slaniny a mleté maso. Pevně zamotáme a stáhneme nití. |
2 | Plátky slaniny poklademe na dno pekáče, na to položíme připravenou roládu a podlijeme vínem a vývarem. Na roládu naklademe zbylé plátky slaniny. Necháme podusit 2 hodiny. Necháme zchladnout a odstraníme nit. |
3 | Vývar přecedíme, popřípadě odstraníme tuk a nalijeme zpět k roládě. Vložíme na chladné místo, kde necháme tuhnout přes noc. |