Jednoduchý recept

Kari špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1861
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
4 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
600 g Vepřová krkovička
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 854kJ
23% Sacharidy 82 g
60% Tuky 45 g
17% Sodík 335 mg
80% Bílkoviny 45 g

Kari špagety postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a promícháme.

2

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Až začne růžovět, přidáme maso, krátce prudce ze všech stran opečeme a podlijime trochou horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Dusíme tak, aby až je maso měkké, pokud zbyla v kastrolu či pánvi nějaká šťáva, nenecháme všechnu tekutinu vydusit.

3

Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Uvařené špagety, maso i se šťávou a scezený hrášek dobře promícháme. Urovnáme na pekáč a posypeme strouhaným sýrem. Na chvíli vložíme do vyhřáté trouby, jenom než se sýr roztaví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept